Monday, July 14, 2014

Mökkitreenit saaressa

Päästiin kun päästiinkin mökille loman aikana! On kaikenlaista hommaa tuolla mantereella Kvarnhällissä, ja kukas niitä oikeastaan keksii kuin minä...No saatiimpa vihdoin ja viimein päätöksiin 18v takainen haave (siis mun haave ;)..) Kvarnhällin sisääntulo='eteinen' kuntoon.

Kovvoo hommoo oli Kepolle tämäkin! 
Tuonne nyt saa lisätä kaikenmoista =)

Ekana aamuna mökillä pistettiin soutuvene mereen ja lähdettiin soutelemaan Luckyn kans Ansansaaren ympäri. Sen tunnin aikana suunnittelin treenit Luckylle, ja Kepo ei meinannu pysyä mun suunnitelmien mukana =D Olin niin tohkeissani! Kerranki hoksasin miten rakentaa kokonainen treeni täällä mökillä... 
Soudettuamme ympäri saaren tekemättä mitään, Lucky nukahti soutuveneen pohjalle puolessa välissä...hienoa! Tänä vuonna se oli tajunnu, ettei pidä yhtäkkiä rynnätä veneestä ohi uivien lintujen perään! ...oli aika aloittaa treenikuvio:

Mökin rannasta katsottuna oikealla Ansansaaren kärkeen (kaislikoiden takana, kuvasta katsottuna noin 30m eteenpäin kaislikkoalueen loputtua, kaislikkoalue on n. 10m syvä) heitettiin veneestä maihin dami, joka katoskin mallikkaasti kivien ja kasvuston väliin.


Soudettiin rannasta noin 30m poispäin, ja päätin aloittaa helpommalla ensin, eli heitin toisen damin veneestä noin 4m päähän ja lähetin Luckyn melko nopsaan sen perään, ettei ehtisi sitä miettimään...
Ja lähtikin aika rytinällä! Mitään miettimättä! Upposi sukelluksiinkin, eikä mitään muuta mieles ku saada dami! Ja suoraan palauttamaan mulle...olin ohjeistanu Kepoa pitämään soutuvene peräpään rantaa kohti, sillä sieltä käsin on helpompi auttaa koira veneeseen. 
Eka veneeseen nosto olikin---aika--- haasteellista. Lucky hosui, ja minä hosuin. Lucky upposkin siinä veneen vieressä hetkeksi. Kunnes sain oikealla kädellä kämmensyrjällä painettua Luckyn kallon loppumiskohtaan ja vasen käsi piti veneen laidasta kiinni...ja samalla Lucky ponkas veneeseen! 
Dami suussa, luovutti ja ravisti vasta käskystä =) Arvatkaapa olinko likomäkä =D Mutta EI haittaa, kun sain homman toimimaan! 
Ja eikun oikea noutohomma käyntiin! 
Lähetin siis Luckyn uudestaan hetken (todella lyhyen hetken) hengähdettyä saareen linjalle...
Ja niin vain lähti yhtä innokkaana! Noustessa rantaan minä vahvistin 'ETEEN'-käskyllä, paikallistamis vihellys...ja hetken sitä etsittyään löysi, minä kutsuin pillillä luokse, ja niin vain lähti kohti venettä. 
Tällä kertaa me yhdessä osattiin jo paljon paremmin. Lucky ui määrätietoisesti veneelle, ja aivan kuin olis katsonu mua silmiin sillälailla, että 'No Mamma, ootko valmiina, täältä tullaan!' ja minä katsoin Luckya silmiin  ja sanoin 'hyvä poika'... Nyt olikin mun kädet jo valmiina oikeissa paikoissa, eli vasen käsi veneen laidassa kiinni ja oikea vapaana vipuvarreksi. Ja meni niinkuin Strömsöössä! Me osattiin! 
Kepokin oli jännittäny airoissa, ja osas pitää veneen just suorana =) Dami käteen, ja ravistus...Hassu juttu, mutta oikeesti tuntui siltä, että olimme kaikki kolme äänettömästi onnellisia onnistuneesta suorituksesta....sitä tunnetta ei voi selittää, se pitää kokea. 
Käytiin vielä viemäs yksi pallo samaan paikkaan...

         Seuraavaksi soudettiin vasempaan reunaan tuossa kuvassa näkyvään pikkukalliolle..
...josta Kepo meni ränkyttäen tekemään kolmella damilla haun. Ei olla muuten koskaan aiemmin tehty hakua yliuittona! Siksi damejakaan viety kovin syvälle, että varmasti onnistuis. Mutta samalla tehtiin vahva häiriö kun nuo hakudamit oli tarkoitus noutaa viimeisenä.

Tämän jälkeen meidät soudettiin mökin rantaan ja Kepo palas Ansansaareen. Olin häntä pyytäny heittämään kuvassa näkyvän kaislan etureunaan yhden ja kävelemään kuvassa oikealle, niin että saisi
heitettyä samalle linjalle toisen markkeerauksen josta halusin Luckyn ylittävän sitten tulevana linjana markkeerauskohdan.  Ymmärsiköhän tosta nyt mitään...Eli halusin treenata myös  sitä, että Lucky ylittää edellisen markkeerauskohdan linja damille joka jätettiin muistipaikkaan...

Eli aloitettiin treenit kakkosmarkkeerauksella. Halusin Luckyn noutavan ekan heiton ensiksi. Sitten sen toisen (eli tulevan linjan kohdalta)..että varmasti jäis painamaan se markkeeraus kohta. 
Molemmat meni tietysti hyvin.

Sitten tuli se haastava osuus: Luckyn ohjaus vasemmalla olevan kaislikon taakse jätetyn muistipallon luo, yli markkeerauskohdan ja ohi hakualueen...

Vaihdoin Kepon neuvosta lähetyspaikkaa enempi oikealle. Olisko ollu n. 4m sivullepäin.
Lucky sivulle, ja käsi eteen ohjausasentoon...selkeesti näin, että Lucky olis halunnu mennä maihin, siis sinne enämpi saarta kohti. Sanoin 'ei', ja näytin kädellä oikealle ulospäin. 'ETEEN' ja niin poika lähti, valtavalla ryminällä....kunnes yritti kääntyä sitä saarta kohti. Takaisin kutsu...Uusi lähetys, ja samat kuviot taas lähetykses, paitsi että siirryttiin pari metriä enämpi oikealle. Ja 'ETEEN'...lähti. eteen.
Aivan lähellä rantaa halus kyllä taas sinne saarta kohti, mutta pysäytin pillillä ja se KUUNTELI, ja sanoin 'OIKEE' ja niin se meni oikeelle <3 Tuossa kaislatöyrään keskivaiheella pysäytin taas pillillä, ja lähetin 'BACK' ja niin se herranjestas taas KUUNTELI!  Ja MENI sen kaislikko ryteikön läpi, aina kuten sanoin sille <3 Ja sitte alkoi tuskainen odotus ja hiljaisuus...voi että!!! Ihan sydän kurkus pamppaili!  Kun en nähnyt yhtään minne se sitten jatkoi matkaa...Kädet ristissä mutisin ja toivoin että menis suoraan sinne muistipallolle...Ja yhtäkkiä kuulin ritinää VASEMMALTA!!! Ja jumankekka, olin varma että se nyt menee sinne hakualueelle ja huusin Kepolle, että 'ESTÄ'! Ja Kepo huusi, että 'SILLÄ ON SE PALLO SUUSSA, KUTSU!!!' Ja kutsuin...huhuh....ja niin Lucky tuli pallo suussa!!!! 

Vaihdoin lähetyspaikkaa vasemmalle, siihen kohtaan josta lähetin markkeeraukselle...
Ja lähetin 'NOUDA' käskyllä näyttäen ensin kädellä hakualueen.  Ja lähtihän se, mutta kun tuli rantaan niin se alkoi haahuilla siinä rannas ja oli menos sinne ekalle markkeerauskohdalle. Jouduin ohjaamaan sen sitten oikealle, ja SIT se hokas...ja löysi damin ja lähti tuomaan sitä mulle. Toinen haku menikin sitten jo ihan hienosti, ja Kepo fiksuna sanoi, että hän hakee sen viimeisen <3 Hyvä Kepo! Saatiin Luckylle se, että oli onnistunu tuossa!  (olishan se toki voinu sen kolmannenkin löytää, mutta varmistettiin tällälailla ettei ainakaan tuu mitään ihmeellistä vääntöä onnistuneen muun treenin jälkeen, joka oli vieny sen  hyvän loppufiiliksen)

"oonhan nätti nyt?"

"Ai en vai, no omasta mielestä olen "  =D

Niin onnellinen Lucky oli, että päätti möyriä kuivuneessa mudassa itsensä kauniiksi ja haisevaksi =D (itseasiassa uskon, että aina kun sen kanssa on tehty joku onnistunu isompi juttu, niin se tavallaan purkaa sen paineen vielä päästään pihalle, kun on pitäny niiiiiiiiiin kuunnella ja totella ja OSATA =D...)

...seuraavana päivänä harjoiteltiinkin sitten vain hakua yliuittona, sillä sehän sille olikin se vaikein juttu...Ja hyvin  meni =) Tehtiin niin, että 4 damia Ansansaareen yliuittona, ja 3 damia meidän mökin taakse metsään. Ja vuorotellen yliuitto ja taas taakse mettään. Oi että millä riemulla ja VAUHDILLA Lucky tuon suoritti =D Jeeeee, ja taas lopuksi muta'kaunistusta' ;)







No comments:

Post a Comment