Monday, September 16, 2013

Tähän on hyvä lopettaa tämä kausi: ALOKAS luokan YKKÖNEN Pietarsaaressa 15.9.2013

Juu-u näin sen pähkäilin, eli senkin että päätin startata vielä ALO-luokassa, vaikka AVO luokkaan
olimme jo oikeutettu yhden ykkösen saaneena. Ja en suinkaan pähkäilly tätä ihan yksin, vaan kyselin minua viisaammilta pitkäaikaisilta harrastajilta ja parilta tutulta tuomariltakin.

Olenhan oikeesti aloittelija tässä kilpailupuolessa! Ei koirassa ole vikaa vaan minussa... =)
Tarvitsen starttikokemusta...ja erästä harrastajaa lainaten 'ota kaikki irti mitä voit nyt startatessa, kun voit oikeasti kaikessa rauhassa keskittyä siihen mitä teet, eikä ole painetta enään saada ykköstä'. Aivan,
juuri näin. Ja mihinkäs tässä on kiirettä! Eräs sanoi, että 'starttaat AVOssa mikäli olet sitä mieltä, että koirasi saisi ykkösen AVOssa'. Ja niin totta tämäkin! Miksi startata kokeillakseen, kun ei ole varma toimiiko kaikki 100% hyvin. Kasvattajakin sanoi jo aikoinaan, että parempi startata vaikka vaan ne muutamat kerrat, KUN on mahdollisuus siihen Ykköseen.

Voin suoraan sanoa, että muutama startti on ollut aivan turha! Kun meidän yhteistyö ei ole ollut hyvä! Johtajuus ongelma! Se on ainut ja suurin syy kaikkeen...Olen joutunut tekemään kovaa työtä itseni kanssa, että olen tajunnut tuon pojan olevan kovempi kuin luulinkaan. Koira, tai siis ainakin moni uros, on sellainen, että testaa aina paikkansa laumassa. Ja pikkusenkin annat joskus periksi, niin hetken päästä sen jo saat tuntea 'nahoissasi'.  Keponi on niin usein sanonut minulle, että mitäs otit uroksen =)

Sain soiton perjantaina, että pääsimme varasija paikalle, että starttaatko---hetken jopa mietin, että en sittenkään, kunnes kuulin ääneni sanoavan 'Mikäs siinä!'.
Lähdettiin Pietarsaareen iltaa ennen. Saatiin majoittua muksuni asuntoon. Mukavaa aamulla ottaa iisisti, vaikka toisaalta sekin olis pitäny nyt rauhas 'harjoitella', eli ajaminen suoraan koepaikalle.

Tämä on kontakti paikka, koepaikka on tuolla päässä.

Koepaikka oli aivan uusi sanoi järjestäjät. Ja kiva paikka!
Sain numeron 7, joka oli meille (mulle) hyvä. Sain rauhassa katsella muiden startteja, ja mennä lokin ja damin kanssa ottamaan Luckyyn kontaktia. Ja apinahan se taas oli!!! No tottahan tuo tajus mitä on tapahtumassa! Oli oikein otettava Luckyn naama 'lähikeskusteluun', ja sit alkoi poika toimia ;D

Tässä odotetaan vuoroa =)

Ossi oli tuomarina, Ossi joka tuomitsi Luckyn ihan ensimmäisen alokasluokan kokeen =)
Lähetyspaikka oli kalliolta markkeerauksille. Eka markkeeraus maihin heinikkoon, toinen avoveteen laukauksien siivittäminä.
Lucky lähti tyypillisellä tavalla : räjähtävällä vauhdilla. Se lintu sitten pläjähti kallioon...just. Hermot meinas mulla siinä mennä, mut totesin itsekseni, et nyt vaan tästä eteenpäin..
Toisen markkeerauksen sit lähti maita pitkin! Huuuuhhhhh...siinä iski pelko, että Lucky lähteekin hakualueelle, joka oli aivan kiinni siinä markkeerauksessa!!! Meinas hieman laajentaa tuota...huuuh...
Mutta niin sillä vaan oli selvä kuva putoamispaikasta =) Ja rytinällä luovuttaan =)
Samantein ohjauslaukaus meidän taakse. Kalliolta yli ohjaus veden yli maihin. Kestiköhän 10sek!!!
Ja siittä sit hakualuuelle. Ossille riitti nähdä Luckyn tuovan vauhdilla ekaks yhden pupun, 2 varista ja yhden lokin.  Ja se oli siinä! 8 minuuttia!!! Jännitin, että päästääkö Ossi jäljelle...PÄÄSTI =)

Lucky käytti Ossin mielestä todella hyvin nenäänsä, vaikka vauhti oli todella kova. Ja niin muuten käyttikin! Lähti jäljelle siten, että ensiks näytti se vain tekevään hakua, kunnes yhtäkkiä nappas jäljen ja aivan suoraviivaisesti jäljesti nenä maassa ja hirvittävällä vauhdilla =)
Ja pupu suoraan syliin! Aivan kuin Lucky olis sanonu, että 'KATO mitä LÖYSIN tuolta!'

Annoin pytyn Kepolle =) Ison työn taaskin tehny meidän eteen =)

NYT sit ens vuotta kohti...AVOOOON =)...apua...

No comments:

Post a Comment