Tuesday, May 7, 2013

Viikko 18, ja 19 ma-ti

Viikko 18 oli outo...anaalirauhas tulehdus?

Lucky pinkoili lattialta vauhdilla ylös silloin tällöin ja oli levoton...Vesihäntä helpotti heti maanantaina kylläkin, mutta joku sille jäi.  Torstaina se oli aamulenkin jälkeen tosi kipee...jäin kotiin. Vinkui ja oli kivuliaan oloinen. Ei uskaltanut mennä alas makuulle, ja haki paikkaa. Jos pääsikin makuulle, niin siitä taas vauhdilla heti ylös. Minulle eräs kasvattaja kirjoitteli, että saattasko tämä olla eturauhasvaivoja.
Ei hitsi!!! Kuukletin asiasta, ja hoitomenetelmät olisi antibiootteja, mahdollinen kemiallinen kastraatio tai kastraatio...Tilasin sitten perjantai aamulla heti el lääk ajan maanantaiksi.
Luckyn Kummitäti kirjoitteli ja aavisteli Luckylla mahdollisesti olevan anaalirauhastulehdus...
Lauantaina menimme sitten Kummitädin 'klinikalle' pesuhuoneeseen. Ja niin vain oli, että toinen puoli
olikin tosi pahana...Ihmeen rauhallisesti Lucky käyttäytyi =) Minä olin pääpäässä pitämässä kiinni...
Lämpöäkin oli 39.8 c. Ihmetyttää, ettei Lucky ole vetänyt peräpäätä maata vasten, kuten vanhemmat
koirat teki jos niillä oli anaalirauhas ongemia.
Kun pääsimme kotiin, nukkui Lucky todella sikeesti! Nyt oikein huomasin mikä ero oli kun se oli helpottunu ja rentona.
Sunnuntaina tehtiin omassa pihassa pikkuhaku, ja Lucky aivan yli täpinässä nouti kaiken vauhdilla =)
'Vihdoinkin' se varmaan aatteli ;) Vaikka kyllä sen kanssa viikolla joka päivä yksi pikku nouto tehtiin...
noutamiseen tuo hankaluus ei vaikuttanu =)

Viikko 19 ma (peruutin el lääk ajan aamulla)
Oltiin yhdistyksen perustoko treeneis. Meitä oli vain 4 koirakkoa. Isäntä oli tehny kunnon lenkin siinä päivällä, ja Lucky olikin oikein 'mallikelpoinen' treeneis =) Kontaktia, maahan menoa, luoksetuloa, ohittelua. Luoksetuloa häirinnällä siten, että koira jätettiin muiden selinkääntyneiden koirakkojen eteen, ja kutsuttiin luokse.
Luckyn tytär PikkuAda tuli käymään <3 Olis Adankin hyvä tulla treeneihin pikkuhiljaa =)

Viikko 19 ti

On muuten mahtavaa kun on saanut nukuttua kunnolla lauantaista. Näin jälkikäteen huomaa, että Luckyn nukkuminenkin on ollut levotonta. 
Muutenkin Lucky on rauhoittunu...olisko nyt joku 'kevätvimma' helpottanu?

Oltiin nome treeneissä Raippaluodon sorakuopalla. Kaunis ilma, ja kuvittelin treeneis olevan tungosta,
vaan ei vain 6 koirakkoa oli paikalla! Talitintin kokoisia hyttysiä oli kyllä ilmaantunu paikalle!

Ensiks vietiin muistidami, jonka jälkeen oli tehty 5 variksella haku. Luckyssa oli kovaa potkua!
Julmettomalla vauhdilla se lähti joka noudolla noutamaan. Sain kuulla ensimmäisen lähetyksen jälkeen,
että linnut ovat aika huonokuntoisia...hmmm...tuli sit pikkupelko mieleen, että Lucky alkaa pudottelemaan. Ensimmäisen pudotti pökkiäkseen sitä, mutta nosti sen ite vauhdilla tuodakseen mulle
käteen. Muut se toi kyllä vauhdilla käteen. Ja intoa puhkuen joka noutoon lähtiessä!Kouluttaja kysyi, lähetänkö enään 5.lle linnulle ku meni 4 niin hyvin...Sanoin että lähetän kyllä viimeiselle, koska Lucky 
on oppinut laskemaan! Nii-in oppinu laskemaan NELJÄÄN =/ Eli, kun on hakenut 4, niin on joskus alkanut epäröidä haussa olevan enään enempää. Eiku noutamaan viidettä. Ja VAUHDILLA ja nopeasti löytyi, ja käteen =) Tämä olikin ensimmäinen haku tänä vuonna linnuilla =) 

Sitten odotusta, koska odotusta pitää Luckyn kanssa nimenomaan opetella. Tottahan se noutaa osaa ja rakastaa tehtäviä! Eli, odotan mielelläni vähän pidempään. Ja nyt tällä kerralla  Lucky meni jopa maahan hetkeksi!!! Jihuu!!! Se on jo jotain se! Voikun kaikki tajuais, ettei koiran kanssa pidä treenata niitä juttuja joita se osaa, vaan nimenomaan niitä joissa sillä on vaikeuksia/ongelmia...

Seuraavaksi pupun jälki. Minusta tuntui, että se sekoili oikein urakalla, mutta kouluttaja sanoi sen olevan hetken juostuaaan jäljellä. Juu, ja tulihan se pupu sieltä, vauhdilla...pudotti sen kyllä puolen metrin päähän, nostaakseen se taas mulle käteen. Pupu onkin ollut viimeksi viime kesänä treenissä mukana. 

Ja eiku vesinoutoja treenaan kuopalle. Sai siinä Lucky odotella kiinni puussa...ja se olikin selkeesti taas sille haaste. Mutta ei ny paha, mutta kuitenkin välillä piti piipata. En ehtiny sitä ollenkaan noteeraamaan, sillä tein treenit parille muulle koiralle. Oli kyllä rauhallinen suurimaksi osaksi =)

Ja sitten Luckyn vuoro. Porukat nauroi rannalla, että kun se meni niiin hirrrrrrveen vauhdilla, että aallot vaan tuli siitä ja kova tohina päällä =) Olin sopinu, että saatuaan damin suuhunsa heitetään sille häiriömarkkeeraus sen taakse. Näin siitä, että se kyllä reagoi, muttei kääntyny kattomaan.
Njjaaa...ja NYT Lucky aloitti sen taas: yritti päästä vedestä rannalle ennen mua, mutta eipähän päässy, sillä kun siinä oli kallionseinät vastassa. Näin sen ilmeestä, kuinka silmät 'viiruuntuu' ja se ei olis halunnu luovuttaa damia mulle suoraan. Ei muutaku menin vastaan sanoen tiukasti 'Tänne!'. No tiputtipa se!!! En antanu periksi! Vaan päätin heittää sille niin monta kertaa ku vaati (siis semmosia pikkupaukkuja) veteen, ja katsoa tiukasti ja päättävästi sitä silmiin ja sanoin 'TÄNNE'. Ja alkoihan se luovuttaa nätisti! NIH ! Mun kans ei leikitä! Paitsi että leikitään kyllä, mut mun ehdoilla =)

Tästä on hyvä jatkaa....

ps. ainiin: kunnon takapään kuivatus! Ja kotona sai nyt syödä sisällä, ettei vaaaaan tuu mitään!





1 comment: