Monday, May 13, 2013

Kesä alkoi!

Viime viikolla käytiin torstaina ekan kerran tänä kesänä Degerträsketillä aamulenkillä...miten ihanaa...Pikkusateista, sellaista ilmaa, että jo lähtiessä tiesi ettei juurikaan muita ulkoilijoita tule vastaan =)

Lucky heti ryntäs rantaan ja suoraan uimaan...ui oikein nautinnollisesti... =)
Oli niin ihana nähdä kuinka Luckysta huomasi, miten eläin rakastaakin metsässä kirmata vapaana =)
Tuli aina vähän väliä meitä katsomaan, ja voin vaikka vannoa, että se hymyili!
Pilli oli jäänyt kotiin, ja se oli hyvä se. Eipähän tullu kutsuttua turhaan ;) Vaan Lucky joutui ihan ite pitää kontaktia, ja niinhän koiran pitääkin, minun mielestä!
Käveltiin pikkuniemennotkoon kaffille, ja oli oikein nautinnollista istua sateessa...kuunnella sateen hiljaista ropinaa. Lucky hyppeli kiveltä toiselle, ja harmitti kun olisin saanut napattua todella upeita kuvia sen pysähtyessä meitä kiveltä, joka oli kokonaan meressä, tuijottamaan.
Kerrankin oli vain kivaa rauhallista yhteisoloa. Ja kun palattiin takaisin autolle, Lucky pyytämättä kulki ihan liimattuna vasempaan jalkaan...upea tunne...ei sanaakaan...

Perjantaina oli isossa työprojektissani viimeinen päivä, ja nyt olenkin kotona sitten elokuun alkuun 'lomalla'. Joten nyt saattanee olla jopa aikaa =)

Lauantaina mentiin möxälle ekan kerran tänä kesänä. Tein Luckylle pienillä vihreillä dameilla lähihaku treenin haravoitujen lehtikasaan. Huomaa miten sitä on unohdettu treenata! Oli työn takana saada Lucky tajuamaan, että hakualue olikin 5m päässä ja pikkupikkualueella! Ja että piti todellakin nuuskuttaa! Niin, siis tein sen tahallani ihan sokkona...koska ei siinä olis ollu mitään järkeä näyttää Luckylle mihin ne piilotin...sehän olis pölläyttäny sen kasan alta aikayksikön ja treeni olis siten menny pieleen. Piti suht monta kertaa pillittää Luckya takaisinpäin, koska meni aina raakasti yli. Näki oikein kuinka otti 'ottaan' kipiää ku ei sitte millään meinannu hokata tuota juttua! Mutta mikä RIEMU, kun se vihdoinkin tajusi, että kandes oikeesti KUUNNELLA sitä Mamman pilliä ;) Toinen dami sitten menikin jo ihan helpolla...
Vastapainoksi tein metsään motivoidusti syvän haun: 8 damia molemmin puolin polkua ja syvälle n. 100m viimeinen. Juu...siinä kävi niin, että alun 5 damia tuli nopeesti. Sitten pitikin jo ite siirtää lähetyspaikkaa, vaikka yhdessä veimme kaikki damit ;) On se pienen pojan päähän joskus vaikeeta ;)
VAAN mikä RIEMU sen syvimmän damin löytyessä!!! Oi olispa joku muukin ollut näkemässä sitä koiran riemua =D 

Eli: olipa raskas päivä koiramaisesti...heh...lähihakua todella läheltä, ja kaukohakua todella syvältä. 
Mutta halusin saada Luckylle 'pähkinöitä purtavaksi' ku piti oikeesti ajatella, kuunnella, ja käyttää sit vielä sitä omaakin päätä ja MUISTAA =) 

Sunnuntaina äitienpäivänä meille mökille tuli Tindra-seuraa =) Lucky riehaantui täysin, ja se pitikin laittaa välillä sisälle 'jäähylle'. Tinda kun on niin kiltti, ettei tee Luckylle tarpeeksi selvästi selväksi, että NYT lopetat. Tindra kun on niiiiiiin ihana!!!
Ja sitten yksi jännä asia kans kävi ilmi: ihmiset joilla ei ole noutaja koiria, eivät tajua, ettei koiralle saa heittää YHTÄÄN MITÄÄN! Sain selitykseksi, etten heittäny keppiä, vaan heitin tän pehmolelun sille...Juuh...mutta kun noutajalle jota käytetään metsästykseen ja metsästyskokeeseen, ei saa heittää kukaan muu YHTÄÄN MITÄÄN! Ei keppiä, ei leluja, ei kiviä EI MITÄÄN! Mutta eihän ihmiset oikeesti voi aina kakkea ymmärtää tämmöisen asian kanssa...ymmärrän, sillä kautta aikojenhan on koirille heitelty keppejä sun muuta. (Ja eräälle tietylle seuraava: pehmolelun oli Lucky löytänyt ihan ite jostain...sillä kun ei  ole ollut leluja vuoteen esillä ;) Tämä onkin sitten toinen juttu selittää muille =)..)

Maanantaina kävin Laihialla aselupa hakureissulla...Kerron siitä sitten lisää toisessa jaksossa.

                                  Ensimmäinen kesäinen lämmin päivä!Isoja koivunlehtiä =)

Maanantaina mentiin illalla perustoko treeneihin. Siellä ei oikein paljon tehty, vaan ihmiset sai oppia kaikenlaisia motivointi tekemisiä koiran kanssa kun ei oikein ole muuta mahdollisuutta purkaa energiaa koiran kanssa esim kovilla pakkasilla. Saatiin viettää aikaa ADAN kanssa! Ja Adasta olikin tullu paljon reippaampi ja rohkeampi kuin mitä viimeksi =) Niin se vaan menee Adan kanssa koko ajan eteenpäin =)  Ada sai noutaa pikkasen meidän sorsansiipeä siinä lopuksi, niin nätisti se sen nouti suoraan isännälleen...ihanaa katseltavaa <3 

Eka voikukka 2013 =)



No comments:

Post a Comment