Saturday, April 27, 2013

Punkkisuoja Fixodida Zx

Hain Luckylle ruokaa (Royal caninin Maxi Sensible ), ja samalla näin siinä kassalla punkkisuojasta
mainoksen.  Empä ole ennen nähnyt punkkisuojaa pillerin muodossa ja siksi siitä kyselin epäilevästi... Päädyin heidän suosituksistaan purkin ostamaan.

Tuo purkki oli tiskipenkillä viikon verran, ja tiirailin sitä epäröivästi päivittäin.
No maanantaina päätin aloittaa kuurin. Ovelasti Lucky osas pullauttaa pillerin suun pielestä lattialle =)
Onnistuin lopuksi jemmaamaan sen pillerin makkaran sisään niin, ettei Lucky sitä huomannu ;)
Ja nyt myöhemmin olen antanut voiklimpin seassa joka ilta.

http://www.mustijamirri.fi/tuote/fixodida-zx-punkkisuoja-120-tabl/028865/

Olen nyt annostellu niin että annan joka ilta 2kpl.
Toivon todellakin että toimii. Tulen siitä raportoimaan...

9 comments:

  1. Käytätkö rinnalla muita punkintorjuntakeinoja? Pantaa tms.?

    ReplyDelete
  2. Kiitos kysymyksestä! En käytä muutakuin tuota Fixodidaa. On kuulema oikein tehokas. Mutta aika näyttää =) Toivon todellakin, että tuo riittää....

    ReplyDelete
  3. Vastaan tänne vielä, että aiemmin olen käyttäny Bayvanticcia, joka on toiminut todella hyvin. Ongelmana on ollut se, että uidessa sen vaikutus heikentyy, ja tämä Luckyhan on uimassa melki joka päivä. Lisäksi Bayvantic-pipetin laiton jälkeen ei saanut uittaa koiraa (muistaakseni pariin vuorokauteen), sillä tuo aine on erittäin vaarallista vesieliöstölle.
    Mutta kuten sanottu...tulen raportoimaan tuotteesta, itselläkin vielä uskonpuutetta tuotetta kohtaan on kieltämättä.

    ReplyDelete
  4. Viikonloppuna löysi tuttuni punkin Luckysta =( Annos on ollut 2 tabua päivässä, mutta tänään aloitin maksimimäärän antamisen, eli 3 tabua päivässä. Katsotaan...
    Kuulin Luckyn pentusten treffeillä, että valkosipuli jauhe on auttanut monia koiria. Annostus on ollut yksi rkl kerran viikossa kuivaa rouhetta ruoan seassa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liian suuri valkosipulimäärä voi aiheuttaa koiralle hemolyysin, joten harkitsisin myös sen käyttöä ja yleistä varovaisuutta senkin suhteen. "Annos tekee myrkyn." Useat ovat kuitenkin kehuneet valkosipulia hyväksi karkotteeksi, mutta rotujen välisissä herkkyyksissä on eroja.
      -TEPI

      Delete
    2. Kiitos kommentista TEPI =) Uskon todellakin, että eri roduilla on eri sietokyky eri aineiden kanssa. Eikös esim. Colliet ole herkempiä monelle aineelle? Näin muistaisin, mutta en ole varma...

      Delete
  5. Lisäsin tosiaankin annostusta Luckylle 3kpl/päivä sen punkin löytymisen jälkeen. Viime viikolla otin Luckysta yhden 'heikkokuntoisen' punkin irti nivusista.
    Nyt Lucky on saanu tosiaan sen 3kpl joka päivä, ja olemme liikkuneet meren äärellä kaislikossa ja metsissä ja pellloilla treenaamassa. Pidetään nyt peukkuja, ettei niitä punkkeja löydy enään. Sillä JOS tuo ei toimi, niin joudun palaamaan vanhoihin menetelmiin....

    ReplyDelete
  6. Kokeilu loppui. En luota tuohon aineeseen. Valitettavasti.
    Laitoin eilen Bayvanticin Luckylle.
    Viikko sitten löytyi Luckyn kyljestä (ihme paikka, sillä yleensä ovat olleet jossain taipeissa, kuten korvien takana ja nivusissa) lihavaksi päässy punkki.

    Kokeilu alkoi 27.4 ja loppui 19.6.2013.

    Nyt olemme lähdössä Juhannukseksi Nome koulutukseen, enkä halua ottaa sitä riskiä, että saan poimia Luckysta lisää punkkeja.

    Olemme viettäneet tässä 1,5 kk aikana aikaa Vaasan saaristossa, jossa on kaislaa ja muuta tiivistä aluskasvillisuutta. Eli sanoisin, että normi kaupunkilaiskoiraa enemmän semmoisissa paikoissa joissa punkkeja taatusti on.

    ReplyDelete