Sunday, April 28, 2013

Ensimmäinen vesinouto= vesihäntä =(

Lauantai aamulla päätettiin etsiä jäätön ranta, ja menimme tuttuun rantaan Kutteri satamaan.
Siellä tapaa aueta aina ensiks, ja onkin varmasti ollut jo jonkinaikaa avoin. Omalla venelaituri rannalla
on vielä kunnon jäät.

Oikein näki Luckysta kuinka intoa ja odotusta täynnä oli päästyään tuttuun rantaan=)
Mukana oli kunnon pyyhe, sillä näin kylmällä sillä on ollu taipumusta saada vesihäntä.
Nimittäin koiran takapää on syytä kuivat huolellisesti juuri tämän todella kivuliaan oireen takia
uinnin jälkeen huolella.
Viime keväänä Lucky sai todella kivuliaan vesihännän ekan kerran. Se pakeni kivuissaan kellarin pimentoon, ja tärisi siellä tuskissaan, eikä suostunu liikkumaan. Heittäytyi alistuneesti selälleen kun pyysin sitä sieltä pois. Onneksi vanhemmalla tyttärelläni oli koirille tarkoitettua kipulääkettä Rimadyliä kotona, juuri oman koiran Tindran vesihäntää varten.

                                                   Tindra ja Lotta huhtikuu 2013

Lauantaina olin sitten varovaisempi kotiin tullessa, ja laitoin Luckyn sisälle pariksi tunniksi lämpiämään,  ja kuivumaan kunnolla.

Sunnuntaina aamulla sitten sama setti. Mutta loppupää sitten lipsui: annoin Luckyn jäädä terassille.
Tuuli olikin aika jäätävä, mutta siinä sitten grillailtiin ja ei ajateltu asiaa sen kummemmin.
Illan kokoukseen sain sitten tekstiviestin, jossa luki Luckyn olevan kellarissa kipeenä. Onneksi osasin sit ohjeistaa isäntää ja neuvoin missä Ketorin kipulääke on. Yksi tabletti Luckyn kokoiselle on sopiva määrä. Kotiin päästyäni näin kyllä, että vaikka kipulääke jo vaikutti, niin häntää ei niin innokkaasti heilutettukaan, vaikka Kummitäti-Helikin oli mukana. Toivotaan, että menee nopsaan ohi.

Niin, heitin Luckylle noin 7 kertaa kerralla, ja yhtä innokkaasti lähti noutamaan =) Vilusta ei muuten ollut tietoakaan, mutta rannalle noustuaan oli kiire ravistaa.
Niin tuo ravistus tapahtuu myös käskyllä. Ja tarkoitushan on, että koira vettä valuvana en sin luovuttaa damin tai riistan, ja vasta luvan/käskyn saatuaan ravistaa.

Tässä Luckyn onnistuneempia vesinoutoja viikonlopulta:
Tämä on lauantailta, seitsemäs ja viimeinen nouto. Tyylipisteitä ei tuossa mun kohdallani todellakaan ole...Mutta koiralla ja mulla oli jo kylmä. (Seli, seli kuulen jonkun sanovan ;)...)


Tämä on sitten sunnuntain yksi ja taas viimeinen nouto. Ja taas: ohjaaja on idiootti ja viheltää turhaan, ja liian myöhään luoksetulo pillityksen. Mutta toisaalta: edelliset palautukset oli tosi sinneppäin, ja luovutuksista tietoakaan, eli että olisko se pillitys sittenkin saanu aikaiseksi tuon 'paremmin'...tiedä tuota.
Mutta suht hyvin tuo nyt meni...


Tästä se vesinouto'kausi' sitten alkaa =) Kunhan tuo vesihäntä tuosta rauhoittuu, niin UUDESTAAN =)

(ps. nämä videot eivät kuulema näy Ipadeissa...)




No comments:

Post a Comment