Monday, April 1, 2013

Pääsiäistreenit 31.3-1.4.2013

Päästiin nauttimaan hyvästä treeniseurasta kahden päivän ajan. Sää oli kuin 'morsian'. Tosin ensimmäisen päivän  treenit ei sujunu kuin Strömsössä, vaan enemmin kuin Kvarnhällissä.
Täytyy vaan todeta, että taas pitää se isompi peili hankkia...
NOH, tästä eteenpäin vaan =)

Ekana päivänä treenattiin enimmäkseen linjoja kaislikko saarekkeiden läpi. Linjat sujui hyvin..Lucky nautti ku pääsi päästelemään höyryjä =)
Tehtiin oikealle ohjausta häiriöllä siten, että oikealle vietiin Luckyn kanssa yhdessä ihan ekaks dami, jonka halusin Luckyn noutavan.  Avustajat ränkätti kahdella damilla suoraan edessä ja vasemmalla.
Lähetin Luckyn  suoraan eteen, ja pysäytin. Rauhoitin Luckyn istumaan ja kehuin. Kun olin varma pysähtymisestä, niin astelin oikealle muutaman askelen, ja lähetin oikealle. No, kahteen kertaan kylläkin, sillä Lucky halusi jatkaa eteen. Mutta kuuntelipas, ja sain Luckyn oikealle. Annoin sen noutaa sitten vasemmalle ränkätetyn damin.
Toistettiin tämä uudestaan, ja onnistui oikein hyvin. Nopeana oppijana Lucky kuitenkin ilman muuta kuvitteli, että saa taas hakea sen vasemman häiriödamin, vaan päätinkin juuri siksi lähettää Luckyn suoraan eteen. Toimi hyvin =)
Ainiinjoo...=/ tehtiin sitten semmonen oikein pitkä linja. läpi kolmen kaislasaarekkeen, ja lähetin sitten typerästi Luckyn kaislojen keskeltä, enkä päässyt näkemään, kuinka Lucky poistui linjalta merkatakseen!!!! Tyhmä minä!!!  Kuvittelin Luckyn ilman muuta menevän suoraan damille!!! Sain sen sieltä pois, ja siirryin sieltä hemputin pöheiköstä ulos, uusi lähetys...ja onnistuttiin.

Lähihakuakin tehtiin. Meni hyvin sekin...Eli olimme laittaneet 6 damia valmiiksi yhteen kaisla saarekkeeseen jo treeniä rakennettaessa, ja kävelimme sieltä pois tuohon linja lähetyspaikkaan.

Kakkosmarkkeerauksia lopuksi. Tyhmästi tehtiin...Ystävä, joka oli  mukana, kritisoi meitä...Koirat Tindra ja Lucky saivat vuorollaan hakea silmillään (...just just...) ne markkeeraukset. Olisi heittäjiä pitänyt opastaa, että damien pitäisi pudota pöheikköihin!!! Noh...tehty mikä tehty, mutta ens kerralla sitte mietitään treeni paremmin ennenku mitään tehdään...

No lopuksi tehtiin joka koiralle helppo linja dameille, jotka olimme ihan alkuun jo vieneet.

1.4.2013 Saimme treenivieraita hieman kauempaa, nimittäin Seinäjoelta =) Tänä päivänä treenit sujui
paljon paremmin kuin eilen =) Olin itekin paljon rauhallisempi ja keskittyneempi. Oikeastaan ainoa asia mitä meidän PITÄÄ saada paremmaksi on hallittavuus=yhteistyö. Ärsyttävää...Mutta nyt olen saanut 'personal-trainerin' vanhemmasta muksustani, joka on vetänyt kursseja muille, ja kisaa ite VOI luokassa tokossa tänä kesänä ekaa kertaa. Olen keksinyt uuden sanan seuraamiselle 'LIKI'...Nyt edetään sitten viikko kerrallaan, ja pikkuaskel kerrallaan, ja todellakin toivon, että pääsisimme eteenpäin tuosta probleemasta!

Ens sunnuntaina me osallistutaan leikkimieliseen WT-kisaan Lapualla. Kisa on Merenkurkun Noutajien ja Lakeuden Noutajien välinen kisa =)


2 comments:

  1. Mielenkiintoista tarinaa. Kiitos. Miksikäs te nouditte vain kuusi damia, kun maastoon jäi vielä seitsemän?

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Ja anteeksi vastauksen pitkä odotuttaminen =)
    Kysynkin nyt vastakysymyksen: mistä laskit, että maastoon jäi 7?
    Mulla meni jo laskut sekaisin =)
    Mutta vastaan silti: tuossa katsotaan lähinnä sitä tottelevaisuutta, eli että ei anneta koiran hakea kaikkea pois. Laitetaan koira noutamaan juuri SE dami, jonka ohjaaja haluaa, muut damit on häiriödameja. Joskus vaan on ihan hvyä antaa koiran hakea myös se/ne häiriödamit, ettei koira opi siihen ettei koskaan saa hakea toista, tai kolmattakin. Tunnen erään koiran, jolle kävi niin, että treenattuaan aina niin ettei häiriödameja saanut noutaa, olikin jättänyt hakematta kakkosmarkkeerauksessa sen toisen.
    Oliko tämä vastaus yhtään sitä mitä aattelit =)?

    ReplyDelete