Thursday, April 24, 2014

Pohjanmaan Cup kevät 2014

Tällä kertaa lähdin sillä mielin, että menee miten menee...en uhonnut enkä oottanu mitään, vaan uskouduin 'noituuksiin' ;)

Ja pakkasin varusteeksi tämän hatun. 

Oltiin Sarkkisen Tomin koulutukses  viikko ennen tuota, ja suht ok meni treenit ja saatiin todella tarpeellisia neuvoja puutteisiin. Ja sitä yhtä puutetta sitten treenailin viikolla. Se oli pillipysäytyksen jälkeinen katsekontaktin puuttuminen. Tässä youtube pätkä siitä:

                                    
                  No...onhan siinä vieläkin tekemistä, mutta parempaan päin mennään koko ajan.
                             Siis meinaan vielä Pohjanmaan cupissakin oli tuota ongelmaa. 
                            (heh, piti oikein youtubeakin opiskella tässä, että saan tänne 
                                                        videopätkääkin  laitettua...)

Mukaan Pohjanmaan Cuppiin lähti Team Lucky porukat, senverta jännää tää leikkimielinen, mutta niin
tosissaan otettu joukkuekisa on ;) Eli joukkueet on Merenkurkun Noutajat vastaan Lakeuden Noutajat.
Nyt toinen vuosi menossa. 
  Molemmat joukkueet on treenaillu pitkin kevättä ja ainakin mun ja Luckyn kohdalla oli todella tarpeen ja hyvät treenit hyvässä porukassa hyvän vetäjän kanssa.
            
Tässä odotellaan ensimäistä osiota.

Kovinta koirilla on tässä tämä pitkä odottelu ja aika ahtaissa tiloissa odotettiin muiden kanssa. Ainut mitä jouduin 'jankuttamaan' Luckylle oli sen jatkuva maan haisteluvimma missä sen Rakas Ansa oli istunu....Se onkin se kova paikka aina.  Mutta muuten huomasin, ettei mitään hermoilua ollu ollenkaan.

Koko koe suoritettiin AVO ryhmässä pari työskentelynä. Ja me sitte tietysti saatiin pariksi tuo niiiiin Rakas Ansa! Huh huh! Olin aivan varma, että pieleen menee.... 

Ensimmäinen osio sisälsi kaksi tehtävää: ykkösmarkkeeraus ensin Ansalle, sitten Luckylle paikallistamishaku. Minä pilasin Luckyn osuuden sillä, että olin käsittänyt damien sijainnin väärin. Kutsuin ojanpuolelta pois sillä olin siinä uskossa, että sinisten merkkinarujen välissä meistä katsottuna oli damit jemmattuna. Mutta damit olikin PITUUS suunnalla  merkkien välissä, eli olivatkin siellä ojassa joka oli meistä katsottuna oikealla! Ja raukka Lucky! Pyysin sen pois kahteen kertaan ojan puolelta!!! Onneksi se sitten oli nopea ja ponnahti ojaan ja ehti napata damin JUURI kun olin pyytämässä sitä ojasta pois! Eli tuohon väliin mahtui aikalailla mun pillityshinkkaamista...voi sentään!!! Olin todella hämmästyny kun dami olikin ojassa!!! 
No markkeerauksen Lucky suoritti mallikelpoisesti ja nopeasti, se onkin Luckyn pravuuri yleensä =)

Sitten venttailemaan toiseen osioon...
Alkoi olla jo kuumakin...vaikka varjo löytyi. Tikkana Lucky kuunteli kuinka julmetusti pillitettiin suorituspaikalla...ja huudettiin...On kova paikka koiralle istua vaan paikalla ja kuunnella kuinka jokapuolella pillitetään muille koirille.
Duktig se oli <3 
Mulla oli oma dami mukana, jolla kohotin Luckyn virtaa vähän ennen omaa osuutta...tässä vaiheessa kun voi käydä niin, että koira flegmatisoituu tai kiihdyttää itteään liikaa...

Ja sitten tuli meidän JA Ansan vuoro taas =) Suht nätisti se Lucky suhtautui...tai oikeastaan tosi nätisti =)  Tehtävä alkoi kaksoismarkkeerauksilla linjaan häiriönä ojan sille puolen jossa oltiin. Ansalla alkoi tehtävä taas ensin...Eli sokko ohjaus ojan (oikealle) yli pellon reunamilla olevaan heinä pöheikköön. Matkaa n.80m. (olen sitten todella huono arvioimaan etäisyyksiä, joten...) 
Rauhallisesti Lucky istui odottaen vuoroaan. ..
Ja Luckyn piti noutaa nuo häiriölinjadamit...ekan ihan suoraviivaisesti, toinen meni vaikeammin. Kesti pidempään, kun alkoi suurentaan aluetta. Tässähän sai ohjata, joten ohjasin. Löyty toinenkin, vaikka kesti ja sain aikalailla pillittää. 
Sitten tuli tehtävien vaihto....
Lucky lähti hyvin ojan yli kohti kohdetta, muuuuuutta, sitten tekikin loivan käännöksen..ja minä pillitin...korvat meni kiinni, siis Luckylla. Tajusin mitä tapahtuu: OJA ja sinne oli päästävä vilvoitteleen. Olin hiljaa...nousihan se sieltä ojasta vihdoin. Kutsuin luokse (ei muuten meinannu heti tulla, vaan oli päättänyt damin olevan sielä markkeerausalueella) ja sain sitten sen uskomaan mun tietävän paremmin damin paikan. Tuli kohti, ja sain pysäytettyä ojan toiselle puolelle siihen kohtaan mistä sitten sain ohjattua taakse, BACK, ja koska olin niin hermostuksissa, niin huusin eteen monta kertaa aivan turhaan...just...näin sitä hermoilee! Mutta meni se! Ja löysi damin ja tuli suoraan luokseni! HYVÄ LUCKY =) Vaikka ei nyt ihan nappisuoritus, mutta kuitenkin!  

                           Tämän jälkeen alkoi tuomarin lahjominen oikein todenteolla:
Piknik-viltti, mansikoita, skumppaa, siideriä, shampanjaa, kermavaahtoa vaaleanpunaisilla nonparelleilla ja oikein viinilasitkin! Ja tästä kuvasta puuttuu: prinsessalautasella tarjotut suklaarommipallot! Ja niin: lahjoja en ollut minä =) 

Kepo se sieltä ojankautta tulee takas. Oli tässä avustajana, ja sepä kans Luckya häiritsi =)
Eli lähetys sokkolinjalle oli juuri tuon pikkumännyn molemmin puolin. Dami oli tuolla kaukana olevassa isossa heinätuppaassa. 
Linjamarkkeeraukset oli tässä vasemmalla ojan tällä puolen.

Lucky sai pisteitä 59, eli pistettä vajaa finaalipaikasta. Eli AVO 2 tuli.
Hykerryttäähän sekin, vaikka niiiiiin leikkimielinen oli tämä Pohjanmaan Cup =)

Itse en ollut ollenkaan tyytyväinen suorituksiin, paitsi siihen ykkösmarkkeeraukseen...Näki taas mitä harjoitella! Back to basics eli, pillipysäytystä johon nopea katsekontakti ja istuminen, ja LUOKSETULOA samantein... En tiedä mitä on tuon entisen 100% luoksetulon kanssa tapahtunu tänä keväänä....Tästä eteenpäin !!! 

Tässä  kaikkien pisteet Facebookin Merenkurkun Noutajat ryhmässä:


No comments:

Post a Comment