Thursday, January 9, 2014

Pieniä onnen pisaroita, ja kynsivaurioita...

Ompas vuosi mennyt äkkiä: Luckyn ja Taran pentuset täyttivät  4.1.2014 VUODEN  <3  Onnea ihan hirmuisesti,  menestystä, ja iloa elämään <3 Tulee mahtava vuosi seurata pentusten tapahtumia =)
Yksi pentu oli jo lonkka- kyynärkuvissa ja tuli AA ja 00 !!! Ja SILMÄT TERVEET =) <3 Chili <3
Lisäys: <3 Lissulla lähti kans eilen lonkat ja kyynärät AA ja 00 <3

Luckylla halkes kynsi joulukuussa, tarkkaa päivää en muista.
Seurailin sitä siinä, ja tietysti just päivää ennen työmatkaani huomasin sen märkivän...
eläinlääkäriaikaa ei mistään saanu akuutisti. Lääkitsin itse ab-kuurilla, joka löytyi kaapista 10päivän ajan (neuvojen mukaan). Parantui...ja tietenkin kuurin jälkeen taas muutaman päivän päästä tulehdus alkoi uudestaan.
Nyt sain ajan LänsirannikonEläinklinikalle meidän 'omalle' lääkärille, mutta viikon päähän.

Olipa aiheellista mennä, sillä Lucky joutui samantein nukutetuksi, ja kynsi leikattiin pois. Oli haljennu entisestään syvemmälle ja oli ihan luuhun saakka.
Nukutus alkoi vaikuttaa ja tassut levis sivuille...

 Ulommaisin kynsi (pikkulilli) halki...

Puolipökkyräisenä koko päivän iltaan saakka, hyppäs silti ite autoon
ja sohvalle  =)

Siteen vaihto leikkausta seuraavana aamuna,kynttä oli jo alkanu kasvaa.

6 päivää leikkauksesta =) Ohut kynsikerros jo päällä =) Kova antibioottikuuri 10pv.

Tasssun suojana oli kevytsidepakkaus. Kun aamulla päästin Luckyn pihalle, niin suojasin sen kertakäyttökumihanskalla jonka sormet käänsin sisäpuolelle ja teipillä ympäri. Lenkille laitoin tuplana,
mutta Luckyn kunnon noustessa nuo hanskat perstoutui samantein..siispä päätettiin lenkkeillä ilman mitään ja heti kotiin tullessa suihkun kautta ja kuivaus, haavaspraytä http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/COTHIVET-DESINFIOIVA-HAAVASUMUTE-VET-30-tai-100-ml, ja uusi kevytsidepakkaus.

Olen miettinyt noita kynnen halkeamisia...Nimittäin kun Lucky söi Royal Caninia 3,5v niin 
koskaan ei haljennu kynsiä. Nyt tuossa elokuussa vaihdoin ruoan Jahti&Vahtiin. Nimittäin meidän edesmenneellä kikkura poika Cirolla halkes kynsiä tuon tuostakin, ja Ciro söi silloin ties mitä eli Luppaa ja Sertiä vanhempana. nuorempana vain Eukanubaa. Johtuisko kynsien halkeilu noista ruoista?
Onkohan niissä jotain puutteita...? Hivenaineita? Tai, onko vain huono säkä?

Luckylla on kaikenkaikkiaan ollut paljon tassuongelmia: anturan halkeamisia ja muita. Mutta ihmekös tuo: niin julmettomalla tassujen käytöllä noita haavereita luulis tulevan enemmänkin! ;D 




1 comment:

  1. Pitääpä tähän lisätä, että sää oli todella harvinaisen lämmin, vuosisadan lämpimin Joulukuu ja Tammikuu. Eli toooosi märkää ja rapaista oli keli tuon parantumisen aikana!

    ReplyDelete