Thursday, June 20, 2013

Fixodida vaihtui tuttuun ja turvalliseen Bayvanticiin

Ollaan nyt käytetty Fixodida zx  http://www.mustijamirri.fi/tuote/fixodida-zx-punkkisuoja-tabletti-120-tabl/028865/ tabletteja melkein purkillinen. Laskin jääneet pillerit ja niitä olisi ollut vielä viikoksi...

Kokeilu alkoi 27.4 ja loppui 19.6.2013.

En enään halunnut jatkaa, sillä uskoni noihin tabletteihin loppui oikeastaan jo viikko sitten kun poimin Luckyn kyljestä punkin...taas.
Tuon Fixodidan aikana olen poiminut 4 punkkia, noin viikon välein.
Viikko sitten löytyi Luckyn kyljestä (ihme paikka, sillä yleensä ovat olleet jossain taipeissa, kuten korvien takana ja nivusissa) lihavaksi päässy punkki.
Olen ollut todella tarkka joka päiväisessä annostelussa, joten siitä ei ainakaan ole kysymys.

Ollaan vietetty tässä 1,5 kk aikana aikaa Vaasan saaristossa, jossa on kaislaa ja muuta tiivistä aluskasvillisuutta. Lisäksi kesantopellolla olimme treenaamassa pari viikkoa sitten. Eli sanoisin, että normi kaupunkilaiskoiraa enemmän semmoisissa paikoissa joissa punkkeja taatusti on.

Laitoin eilen Bayvanticin Luckylle.  http://bayvantic.fi/
Ainoa huono homma Bayvanticissa on se, että koiraan ei saa koskea ennenkuin annostus on täysin kuivunut, ja ei saa uittaa 48h.  Lucky ei ole koskaan reagoinut Bayvanticiin millään lailla. Olemme käyttänyt sitä ihan pennusta saakka joka kesä....

Olemme lähdössä Juhannukseksi Nome koulutukseen, enkä halua ottaa sitä riskiä, että saan poimia Luckysta lisää punkkeja. Enkä sitäkään, että Luckyn mukana kantautuu punkkeja meihin.









No comments:

Post a Comment