Thursday, May 15, 2014

Uusi punkkisuoja kokeilu: Bravecto


Olin kuullut tästä aineesta Facebookin kautta, että olisi  tullut markkinoille sellainen myrkky, jonka vaikutus ei huononisi vaikka koira uisi joka päivä, ja ettei tarvitsisi uusia myrkkyä joka
kuukausi, vaan kerta-annos vaikuttaisi 8-12 viikkoa. Ja meillähän koira ui joka päivä ja ollaan joka päivä paikoissa joissa punkkeja vilisee, rannikolla kun asutaan...

 Aineen vaikutus on sellainen, että kun punkki puree koiraa ja saa verta itseensä, niin se kuolee. Sama koskee kirppuja. Punkkikarkoitteena kesto olisi tuo 8viikkoa ja kirppukarkoitteena 12 viikkoa. Itseasiassa ihan karkoite-sanaa tuossa yhteydessä ei voi sanoa, sillä tuo aine ei estä punkkia tai kirppua puremasta.




Kuvassa näkyy tuo tablettina annettava aine. Lucky hotkaisi sen mielellään, ja tuoksukin oli sellainen
tavanomaisen koiranamin tuoksu. Luckylle annettiin tuo Schaeferi kuvalla varustetun pakkauksen 'nami'.  Annettiin se vappuaattona päivällä, vastoin neuvoja kylläkin siinä mieles, ettei annettu ruokaa samalla. Syy oli se, että oltiin menossa Kuopion Vehmersalmen Räsälään 4:ksi päiväksi treenaamaan, ja pelkäsin unohtavani koko tabletin. Edellinen Bayvantic punkkiaineen laitto kun oli jo menossa umpeen... Mitään ihmeellistä ei tapahtunu tabletin oton jälkeen. Ei pahoinvointia, ei mitään.

Minulle tuli paljon kyselyitä, sekä väittelyäkin ystävieni kautta, ja ymmärrän huolet sinänsä, sillä nythän tuo aine ei karkoita pistäviä elukoita, vaan ne pääsee puremaan. Mutta jos tuo aine ne kuitenkin tappaa punkit, niin sittenhän ei meille ihmisillekkään pitäisi olla vaaraa punkeista kotona. Yksi huolenaihe oli myös se mikä vaikutus tuolla aineella on luontoon. Olen sitä mieltä, että kaikki ne muutkin karkoitusaineet päätyvät luontoon, ja ei noita aineita myytäis jos ei niitä olisi viranomaiset hyväksyneet.

Päädyin tähän kokeiluun siksi, että koiraan saa koskea vaikka heti annostuksen jälkeen, koiraa ei tarvitse pitää pois uimasta parin ensimmäisen vrk:n aikana, ja teho ei heikkene vaikka koiraa pestään ja vaikka se ui joka päivä, ja että sen kesto on tosiaankin noin pitkä. Vertaan siis punkkikarkoite liuoksiin kuten Bayvanticciin, jota olemme käyttänyt siitä saakka kun Lucky oli 8vk vanha ja nyt 4 vuotias.

http://www.ema.europa.eu/docs/fi_FI/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/002526/WC500163861.pdf

Päästiin jonotuslistalle tälle punkkitappoaineelle maaliskuussa, sillä tätä ainetta ei riittänyt kaikille.
Hintakaan ei ollut paha, alta 30 euroa.

Nyt jää nähtäväksi kuinka tämä aine tehoaa...olemme menossa pahamaineiselle punkkialueelle, Närpiön kaislikoihin, rantaan ja metsään metsästyskokeeseen toukokuun lopussa koko viikonlopuksi.
Tulen raportoimaan tästä tänne viimeistään parin kuukauden päästä, niin nähdään miten on menny =)


24 comments:

  1. Nonni! Yli kuukausi on siitä kun annoin Luckylle BRAVECTON, ja yhden yhtäkään punkkia ei ole koirasta löytynyt =) Jopa sellaisessa paikassa jossa niitä vilisi (Närpiön rannat) ei tullu koiralle punkkia, mutta muilta niitä löytyi paljon joilla ei ollut vielä minkäänlaista punkkisuojaa laitettu. Isännästä kyllä löytyi yksi punkki. Harmi ettei tällaista estoainetta ole ihmisille!

    ReplyDelete
  2. Hei Anne, luin täs viikolla että kookosöljyn sisältämä lauriinihappo pitää punkit loitolla...?
    Kannattaa varmaan testata.

    ReplyDelete
  3. Kokeilppas kookosölyä. Luin täs viikolla että
    kookosölyn sisältämä lauriinihappo olis punkkeja karkottava aine... tämä kirjoittaja kertoi sen tepsivän. Voitelee sillä sääret.

    ReplyDelete
  4. Hups, luulin et delasin vahingossa tuon ekan koommentin kun kesti niin kauan...☺

    ReplyDelete
  5. Kiitos Marita, ei haittaa vaikka tulikin kahdesti =) Pitääpä testata ittelle ja Kepolle seuraavassa metsästyskokeessa. Olis ollu syytä käyttää, sillä tosiaan Kepolla se yksi punkki löytyi =( Kookosöljy on nyt muutenkin minulla testauksessa: deodoranttina =)

    ReplyDelete
  6. Päivitettävä tätä: ei yhtä ainoatakaan punkkia ole löytyny Luckysta, ja nyt 8 vk menny Bravecton antamisesta!

    ReplyDelete
  7. NOLLA punkkia löytyny Luckysta tähän mennessä! 1.8 uusin Bravecton. Eläinlääkäri sanoi, ettei päivääkään ennen 12 viikkoa saa antaa tuota. Tyttäreni kultsusta löytyi punkki oltuamme saaressa 5 päivää yhdessä...Eli tuo Bravecto todella toimii!

    ReplyDelete
  8. Ei yhtään punkkia tähän päivään saakka! Nyt on syyskuun 12. ja tosiaan aloitettiin 1.5 ensimmäisellä Bravectolla. Ei mitään sivuoireita, eikä mitään muutakaan. Tyttäreni kultsulla tosiaankin koko kesän löytyny vähän väliä punkkeja. Hän on käyttänyt Expot liuosta. Molemmat koirat ovat olleet samoissa paikoissa yhtäaikaa. Ai niin, monihan epäili että Lucky kantaa punkkeja sisälle, ei ole sen yhden miehestäni löydetyn punkin jälkeen näkynyt yhtään. Ja mieheni oli itse metsästyskokeessa koko päivän töissä ja paikkana oli punkkien kannalta pahamaineinen Närpiön rannikko.

    ReplyDelete
  9. UUSI Bravecto kausi aloitettu 1.4.2015 ! FB:ssä näin jo monen ystävän koirilla olleen punkkeja ja päätin tänä vuonna aloittaa aiemmin. Eläinklinikallakin sanottiin sen aloittamisen olevan kovastikkin ajankohtaista. Heinäkuun 1. päivänä sitten uusinta. Sain ostaa valmiiksi toisen tabletin.

    ReplyDelete
  10. Heips. Kiva kun oot kirjoittanut tän. Annoin tänään pikkukoiralleni tabletin,koska siitä olen tänä keväänä irroittanut jo n.10punkkia!! Toiseen koiraan ei oo tarttunut ,omituista. Annoin sen päivällä ja nyt huomasin,että sillä on punkki kuonossa. Mutta,kun otin sen pois se oli jo kuollut! Tulin siis netistä etsimään tietoa,että irtoaako se itsestään. Ilmeisesti siis. Toiselle koiralle ajattelin antaa pillerin vähän kesämmällä kunhan mökkikausi on avattu :)
    T. Viunto

    ReplyDelete
  11. Hei tässä kanssa mietiskelin ja googlen kautta tänne päädyin, että kun se punkki sitten kuolee niin putoaako se pois vai jääkö koiraan vielä kiinni?

    ReplyDelete
  12. Hei ja anteeksi myöhäinen vastaukseni!
    Nyt vasta huomasin nämä kommentit...höh minua!

    Uskon, että punkit irtoavat myös itsestään, vaikkakin olen irrottanut Luckysta nyt 2 kuollutta punkkia. Olen niin onnellinen, että kaikki punkit jotka ovat kiinnittyneet koiriin joille on annettu Bravecto, kuolevat! Eivät pääse lisääntymään niistä ainakaan!

    Hyvää kesää teille!

    ReplyDelete
  13. Taas annetaan Luckylle 1.5.2016 Bravecto. Paras antaa sellainen päivämäärä että taas muistaa sen 3kk:n päästä antaa. Tyttäreni kapupungissa lenkkeileävällä kultsulla on jo yksi punkki l tepastelevana l
    öytynyt =(

    ReplyDelete
  14. Hei Luckyn emäntä, kiva kun olet vuosittain kirjoitellut tähän raporttia lääkkeen toimivuudesta. Tilasin sen reseptin eläinlääkäriltä meidän apteekkiin ja tänään menen kysymään josko sitä siellä olisi. Meidän 7 kk pennulta kun löytyi eilen eka punkki ja tiukasti kiinni. Toivottavasti lääkkeellä loppukesä menisi punkeitta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä Hyvä!
      Nyt meillä on ollut 1,5viikkoa hoidossa tyttäreni vilkas vuoden vanha labukka-tyttö. Ollaan lenkitetty koirat jokapäivä pelloilla ja metsissä. Joka reissun jälkeen ollaan saatu poimia punkkeja koirista. Tuosta tyttären koirasta ne varsinkin näkee kun se on keltainen. Luckysta olen pari kuivunutta löytänyt kans.
      Näyttäis siltä, että on varsinainen punkkivuosi! Ei olla näin paljon noita pirulaisia nähty täällä! Tyttäreni pyysi eilen antamaan koiralleen Bravecton, ja se meni ihan namista. Minulla oli se valmiina odottamassa seuraavaa kertaa Luckylle. Tyttären koiralle se oli jo ostettuna valmiiksi (tyttäreni on itse ulkomailla) joten sain Luckyn oman antaa tilalle. Aina se jännittää miten tuommoinen myrkky vaikuttaa koiraan, mutta ainakaan tähän aamuun mennessä ei ole vauhtia hidastanut tippaakaan tuolta ylivilkkaalta noutajatytöltä =)

      Delete
  15. Heippa! Pienesti kokemuksia: kummallakaan koiralla, ei ole ollut minkäänlaisia huonoja oloja tai muutakaan tuosta Bravectosta. Mutta jotenkin tuntuu siltä kuin punkit olis 'rauhoittuneet' tai vähentyneet? Nyt ei ole viikkoon ollut yhtäkään punkkia näissä meidän tyttärien noutajissa, eikä Luckyssakaan. Että onko punkkeja enemmän, tai ovatko ne 'innokkaampia' alkukeväästä?

    ReplyDelete
  16. Heippa! Pienesti kokemuksia: kummallakaan koiralla, ei ole ollut minkäänlaisia huonoja oloja tai muutakaan tuosta Bravectosta. Mutta jotenkin tuntuu siltä kuin punkit olis 'rauhoittuneet' tai vähentyneet? Nyt ei ole viikkoon ollut yhtäkään punkkia näissä meidän tyttärien noutajissa, eikä Luckyssakaan. Että onko punkkeja enemmän, tai ovatko ne 'innokkaampia' alkukeväästä?

    ReplyDelete
  17. Meidän kultsulla on usein punkkeja, onneksi punkit erottuvat vaalealta turkilta.
    Valeluliuokset eivät paljoa ole auttaneet, siispä huomenne eläinlääkäriin reseptiä hakemaan. Kiitos mielenkiintoisista kirjoitteluista.

    ReplyDelete
  18. Kiitos kommentistasi!
    Sanoppa muuta! Onneksi vaaleasta koirasta ne näkeekin, mutta mustasta Luckysta ne ei näy. Bayvantic kyllä auttoi, mutta kun koira ei saa uida pariin vrk:n eikä se ole lapsien kanssa turvallinen, niin onneksi tämmöinen löytyi. Eihän se oikein kivaa ole koiralle myrkkyä antaa, mutta mitäs teet...? Toivon teille punkitonta loppukesää <3

    ReplyDelete
  19. En ikinä annan enää Bravectoa,koiralla ripulia ja oksentelua että joutui tiputukseen!

    ReplyDelete
  20. Voi kamalaa! Onhan nuo myrkyt aina myrkkyjä, ja joillekkin ne ei vaan sovi! Huh! Toivottavasti koirasi voi nyt paremmin! Aina se itteäkin pelottaa kun annan Luckylle tuon, JOS tuleekin huono olo...=/ Rapsutuksia koirallesi <3

    ReplyDelete
  21. Voi kamalaa! Onhan nuo myrkyt aina myrkkyjä, ja joillekkin ne ei vaan sovi! Huh! Toivottavasti koirasi voi nyt paremmin! Aina se itteäkin pelottaa kun annan Luckylle tuon, JOS tuleekin huono olo...=/ Rapsutuksia koirallesi <3

    ReplyDelete
  22. Tuossa alkukesästä kirjoitin tänne, että taitaa tulla varsinainen punkkikesä, ja KYLLÄ ainakin täällä meidän mökillä. Oltiin mökillä just 1.5viikkoa, ja löysimme meistä ihmisistäkin niitä monta, ja pelottavin oli yksi joka ehti jo purrakin minua, oli sellainen 1mm kokoinen pieni! Eihän noita millään näe! Onneksi olin hereillä ja tunsin sen purevan! Tyttärien koirat on ollut myös mökillä (kaksi niistä on vaaleita) ja niistä niitä vasta on löytynytkin =( Bravectot on kaikilla 4:llä koiralla. Luckysta on löytynyt kiinnittyneitä, mutta kuolleita. YES! Nyt ois pitäny antaa jo tuo toinen Bravecto 1.8...Pitääpä se hankkia nyt äkkiä, sillä näitä punkki-pirulaisia täällä riittää!

    ReplyDelete
  23. Ystäväni nuorella koiralla on todettu mahdollisesti Bravecton aiheuttama munuaissyöpä. Netti on täynnä hirveitä (myös kuolemaan johtaneita) kokemuksia näistä tableteista, joten itse en koirilleni todellakaan antaisi :/ https://www.facebook.com/groups/411371212394679/

    ReplyDelete