Monday, October 21, 2013

Jännittävä jahtireissu su 20.10.2013

Meillä oli kunnia ja ilo saada taas jälleen kutsu jahtiin =) NIIIN TOSI UPEETA!!! Tämähän on sitä juuri johon oikeasti treenataan, eli pienriistan talteenottoon.
Tällä kertaa pääsi Kepokin mukaan, aivan mahtavaa, sillä hän sai otettua oikein hyviä kuvia,
Kiitos Kepolle =)

Iltaa ennen oli taas jänskää se pakkaaminen...pakkasta kun oli luvattu yöksi jokunen aste, ja kampetta piti miettiä niin että pystyy istumaan passissa muutaman tunnin, ja sen jälkeen vielä peltolenkille fasaaneja etsimään. Eli sekä lämpöistä, että sitten kerroksittain, jotta olisi helppo vähentää. Jalkoihin päätin laittaa ekaa kertaa Much Booth saappaat, sillä näiden on luvattu olevan varrrrmasti lämpöiset http://www.muckbootcompany.com/MerchantUploads/edgeHWMuckBoot/ASP-000A-Zoom.jpg.  Paikalle mentiin ennen auringonnousua, eli klo 7 olimme paikalla. Metsästäjä kaveri joka oli meidät kutsunut, oli jo asetellut sorsan kuvat valmiiksi ryhmiin jokeen. Joki oli ollut hyvin vähäisessä jäässä silloin...

....Istuttiin hiljaa...ja metsästäjä aloitti sorsien houkuttelun pillillä...aluksi tuntui siltä, ettei niitä sorsia ole, kun kukaan ei vastaillut heti, kuten viime viikonloppuna tapahtui. Mutta sitten yhtäkkiä alkoi tapahtua! Yksi sorsa alkoi lähestyä kuvia oikealta, keskustellen sorsapillin kanssa...ja tulikin tarpeeksi lähelle> Laukaus! Ja käsky lähettää Lucky sorsalle...Luckylle muodostui jään reuna jonkinlaiseksi rajaksi. Se jää oli suht ohkaista, mutta vastusti tietenkin pikkasen. Sanoin metsästäjälle, että lähettää oman kokeneemman koiran sorsaa noutamaan. Olisitte nähny miten Luckya sieppas kun toinen meni!!!




Nuo tuossa edessä on sorsan kuvia, ja lintu on niiden takana.
Tätä tirppanaa Lucky tuijotteli...toinen kun oli sen saanu noutaa ;)

Toisen tiputuksen jälkeen ei kahta kertaa tarvinnu Luckylle sanoa ETEEN ;) Sehän meni
ku juna läpi jäiden! Luckylle toimii tuo kateus...;) Ei ollu jäistä enään tietoakaan! 


'Ole hyvä Mamma' =) 
Oli haavakko, eikä tiputtanu sitä, vaan oikein kattoi että se lintu varmasti tuli ja pysyi mun kädessä =)

Jäisessä vedessä uinnin jälkeen on syytä kuivata koiran takapää kunnolla. Muuten voi kylmästä koira saada vesihännän : http://www.elainlaakariasemaakuutti.fi/FI/usein-kysyttya/kesan-vaarat/vesihanta-hannan-kiputila.html
Ja miten Lucky nautti kun sitä kuivasin!

Heh...noutajamuotia? Noh käärin huivini hetkeksi Luckyn kaulaan, mutta kuten ilmeestä näkee, olis se vaan halunnu jatkaa töitä =) Eli kaulaliina kaulasta veks samantein =)

Ookoo, jatketaan!

Seuraavat  kaksi tippui todella kauas ja metsästäjä kaverini lähti niitä koiransa kanssa hakemaan n. 300m päähän meistä. 

Ja Luckylle taas kova paikka! Toinen sai mennä!

MINÄ haluan noutaa!!! Miks toi toinen saa???


Ja mitä sieltä veneestä sitten tulikaan: Kepon lintukirjan mukaan
Tukkatöyssy! Treenilinnuksi saatiin =)
Tehtiin siinä rannassa sitten Tukkatöyssy treenit, saattaapi nimittäin tuotakin lajia joskus Nome kokeessa esiintyä.

Päivän päätteeksi päästiin vielä fasaaneja katteleen peltoja kierrellen. Koirat saivat vuorotellen juosta ylösajaen. Lopuksi kyllä totesin, että ehkä se ei ole Luckyn kannalta hyväksi, sillä elävän riistan perään ei passais juosta. Löydettiin kaksi fasaania, mutta ne saivatkin jäädä lentelemään ens kertaan =)
Huippu päivä!

No comments:

Post a Comment